Få professionel hjælp

En investering til at få et lettere og gladere liv

Familieterapi

Familieterapi kan bestå af mange forskellige ting. Det kan være børn og voksne, der oplever chok, traume eller stress, og hvor det påvirker familie dynamikken. Det kan også være en familie med problemer, hvor det hele bare ikke spiller sammen, men ingen rigtigt ved hvorfor. Det kan også være et barn eller ung i familien, der har det svært, og hvor familien behøver redskaber til at tackle situationen bedst muligt. Uanset jeres udgangspunkt og problemstilling har jeg bred erfaring inden for området af familieterapi. Der er ikke et emne der er for stort eller småt, og det bedste I som familie kan gøre er, at få slået hul på bylden og komme problemet til livs – med f.eks. familieterapi, så I igen kan være sammen som en glad og bekymringsfri familie.

Graviditetsgrupper

Om du er gravid for første, anden, tredje eller måske fjerde gang kan det nogle gange føles ensomt at bære graviditeten (fysisk) alene. Der er mange følelser forbundet med en graviditet, hvor nogle af dem kan være uforløste.

Jeg tilbyder forløb med en fast graviditetsgruppe, hvor vi her samles og snakker om de tanker og følelser, der er forbundet med graviditeten. Det kan være alt fra de ændringer, kroppen går igennem, til familie, venner og ens partner på sidelinjen. Det kan også være om alle de bekymringer, man bærer på i forbindelse med at skabe et nyt liv inde i maven eller frygten for at føde.

Uanset hvad du har på hjertet, vil du i en graviditetsgruppe møde andre, der kan forstå dine tanker og følelser, og ingen tanker er forbudte at sige

Forældreforberedelse

Hvornår er man klar til at blive forældre? Det er et spørgsmål mange sikkert har stillet sig selv gennem livet, og de fleste oplever, at de nok først bliver rigtig klar, når de står med deres førstefødte i armene.

Dog kan man gøre noget for at forberede sig mentalt på de mange ændringer, et barn bringer med sig. Med et forældreforberedelseskursus bliver I klædt på til at blive forældre, og I skal forventningsafstemme med både jer selv og hinanden. Forældrerollen kan være udfordrende for mange par, især når lykkerusen har lagt sig, og derfor er det en rigtig god idé at forberede sig på rollefordelingen, følelser og kommunikationen mellem jer. Det hjælper jeg jer med, så I får den bedst mulige start på jeres nye liv med en lille ny.

Selvværd og personlig udvikling

Selvværd, selvtillid og selvfølelse er alle grundlæggende følelser, som skal være på plads, for at du får en indre tryghed og tillid til dig selv. Når du har grundstenene i orden, er der et godt og solidt grundlag for at vokse i lige præcis den retning, du ønsker.

Personlig udvikling er vigtigt – og noget, der sker gennem hele livet, hvis man selv aktivt gør en indsats. Det kan jeg hjælpe dig med. Det handler også om at kunne følge med de udviklingstrin, der sker omkring os, blandt andet når vi bliver ældre, eller når der sker livsændrende ting omkring os, f.eks. børn, karriere eller noget helt tredje. Her spiller både selvværd og personlig udvikling en rolle for, hvordan du håndterer og griber disse ændringer i dit liv.

Alarm Distress Baby Scale (ADBB

ADBB er en videnskabeligt baseret metode til systematisk at screene for tidlige tegn på vanskeligheder i den sociale kontakt hos spædbørn. Den kan anvendes til bl.a. at opdage eventuelle medfødte vanskeligheder hos barnet og helt tidlige tegn på tilknytnings- og relationelt betingede vanskeligheder. Den er valideret til brug ifm. undersøgelser af børn i alderen 2 til 24 måneder.

Jeg er certificeret ADBB terapeut  og kan hjælpe med den tidlige indsats, hvis der er forældre der har brug for hjælp eller er usikre på om deres barn er i trivsel og i en sund udvikling.

Spædbarnsterapi

Spædbarnsterapi er en psykoterapeutisk metode rettet mod traumer opstået i de tidlige leveår.

Behandlingen består i at jeg, i et samarbejde med barnets omsorgspersoner, giver barnet sprog for den traumatiske oplevelse ved at fortælle barnet dets historie, samt giver redskaber til forældrene om hvordan de kan hjælpe det traumatiserede spædbarn.

Det er en vigtig og rørende proces at se og mærke hvordan barnet kan komme i en mere tryg og rolig kontakt både med sig selv og til sine tætte relationer.

Spædbarnsterapi er en metode som primært anvendes i forhold til spædbørn og mindre børn, men også store børn, unge og voksne, der har brug for terapeutisk hjælp til tidlige traumer kan også få stort udbytte af terapien.

Angst og depression

Ved angst og depression tager vi udgangspunkt i din tilstand lige nu og her. Vi tager det i dit tempo, og vi taler så meget/lidt om tingene, som du finder behageligt. Ved begge former for ’diagnose’, kan det være svært at se langsigtet, og i det hele taget se sig ud af problemerne. Derfor bruger jeg metoder, hvor vi snakker om håndgribelige ting, du kan forholde dig til, samtidig med, at vi skaber grobund for at vi sammen arbejder os ud på den anden side.

Parforhold, børneopdragelse

En af de største omvæltninger i livet er at få børn. For uanset hvor forberedt du føler, du er, så er du aldrig forberedt nok. Der sker både en ændring hos dig, og den person du var engang, er du måske ikke i samme grad mere. Det samme gælder hos din partner. Der kan hurtigt dukke uforudsigelige uoverensstemmelser op, og særligt når snakken falder på børneopdragelse. Jeg hjælper jer med at snakke med hinanden, lytte til hinanden og forstå hinanden, således, at I vil kunne tackle fremtidige uenigheder på en mere konstruktiv måde, i stedet for, at der altid går hårdknude i diskussionerne.

Stress og udbrændthed

Stress og udbrændthed er en undervurderet tilstand, som ikke alene påvirker dig og dine evner, men også dine omgivelser og nære relationer. Stress kan ses og mærkes i mange former og størrelser, og vil for nogen altid være en tro følgesvend gennem livet, men hvor man lærer nogle redskaber at kende, så man bedre kan tackle stressede situationer, og man kan sige stop, når man ved, man er på grænsen til at blive stresset.

Det kan være frustrerende at føle sig udbrændt, og føle, at man ikke kan præstere optimalt eller på samme niveau, som man før har kunne. Lytter man ikke til kroppens signaler, kan det ende i en meget værre tilstand, hvor man ingenting kan.

Derfor er det vigtigt at tage stress og udbrændthed seriøst, og jeg har stor erfaring i at hjælpe folk godt videre med redskaber, hvor de lære sig selv og sine nye grænser at kende.

Reiki-healing

Reiki-healing kommer oprindeligt fra Japan, men er udbredt i resten af verden. Reiki-healing går ud på at kanalisere universel livsenergi over i klienten ved at lægge sine hænder på patientens krop i bestemte fastlagte positioner. Dette bidrager til at aktivere patientens selvhelbredende kræfter.

Kontakt mig

Har du spørgsmål, eller ønsker du at bestille en tid, er du meget velkommen til at kontakte mig.