Få professionel hjælp

En investering til at få et lettere og gladere liv

Stress og udbrændthed

Jeg kan ikke mere” “Nu er jeg nødt til at gøre noget” “Jeg føler ikke, at jeg slår til” “Sådan her vil jeg ikke have det” Det er sætninger, som jeg ofte hører fra mine klienter, når jeg taler med dem første gang. Typisk kommer de til mig, fordi korthuset og brast og de har erkendt, at de føler sig stressede, udbrændte eller at de ikke føler, at de slår til.

At være stresset eller udbrændt er en sygdom, der betyder, at ens nervesystem er i høj arousal. Dvs. at din krop ikke er i stand til at sortere i de mange indtryk, som den hver dag tager ind og derfor konstant er vågen, parat og i “alarmberedskab”. Som et modsvar lukker kroppen ofte af for sine følelser, hvilket resulterer i at krop og sind er i ubalance. Din krop og dit sind kan ofte opretholde denne tilstand i en rum tid. På et tidspunkt siger den dog stop. For nogle foregår denne proces over lang tid – nogle gange mange år – mens det for andre opstår meget pludseligt.

Hvordan vi reagerer på stress varierer. Nogle oplever fysiske og synlige symptomer såsom rødme, hævelse eller endda feber. Andre gange er den fysiske reaktion ikke nødvendigvis synlig såsom hovedpine, træthed, hjertebanken eller generel uro i kroppen. Oplever du nogle af disse symptomer? Så kan det være et tegn på at din krop er stresset. Her kan hjælpe dig med forebygge med de rette værktøjer til at tage kontrollen tilbage over din krop, dit sind og dit liv.

Jeg tror mere på mig selv og har det meget bedre i min hverdag med familie, venner og kæresten.
Jeg har opdaget en masse omkring mig selv, som jeg aldrig ville have fundet ud af selv. Jeg har fået redskaber til min hverdag, som jeg kan bruge i pressede situationer eller perioder.

Jeg har lært, at jeg er bedst til selv at sætte mål for mig selv her i livet”
– Citat fra anonym klient.

Hvorfor opstår stress og udbrændthed?

Stress og udbrændthed kan opstå som følge af mange ting. Ofte oplever jeg, at oplevelser i form af chok og traumer spiller en afgørende rolle. F.eks. har jeg klienter, der har oplevet, at stress er blevet udløst af:

– Et for højt arbejdspres

– Overfusning eller ubehagelige oplevelser på arbejdspladsen

– Vold eller voldelige overfald

– Vold fra ægtemand/kvinde

– Vanskelig eller voldelig opvækst

– Omsorgssvigt

– Sygdom

– Misbrug

Sådan kan jeg hjælpe dig

I mere end 20 år har jeg arbejdet med forskellige mennesker og givet dem værktøjer til at hjælpe med at forstå dem selv. Jeg ser alle som ét menneske, fra man bliver født og til man dør. Forskellen på menneskers psyke ligger i, hvor grundlæggende robuste vi er til at klare livets udfordringer – og hvorfor vi er blevet det. For mig er det et mål for dig, at du får eller genvinder din tillid til dit eget værd. Netop det kan jeg hjælpe dig med at opnå gennem psykoterapi.

Hos mig vil du opleve, at jeg søger at stille de spørgsmål, der vækker genklang og maner til eftertanke hos dig. Du har selv svarene og skal selv finde din vej. Gennem psykoterapi og konstruktive samtaler kan jeg gøre netop det, ved at finde frem til de rette redskaber til at genvinde din tillid til livet.

Kontakt mig allerede i dag for en uforpligtende samtale. Så lægger vi sammen en plan for, hvordan du lykkes.

Kontakt mig

Har du spørgsmål, eller ønsker du at bestille en tid, er du meget velkommen til at kontakte mig.